به طور معمول پایان نامه دارای پنج فصل است که نگارش هریک اصول خاص خود را داراست. اما این مطلب اختصاصا به فصل دوم پایان نامه یا همان جمع آوری اطلاعات اختصاص دارد. تالیف این قسمت اصلا کار راحتی نبوده و برای انجام آن باید به طور کامل با اصول تالیف آن آشنا بود. عناوین مختلفی از سوی دانشجویان ممکن است به این فصل نسبت داده شوند. از بررسی مبانی نظری گرفته تا مبانی نظری پژوهش و…. در این مطلب از سایت پایانپژوه قصد داریم به طور کامل درباره نحوه نوشتن فصل دوّم پایان نامه برای شما صحبت کنیم. اگر شما هم قصد دارید به طور کامل با اصول انجام این کار اشنا بشوید، این مطلب برای شماست. پس تا پایان همراه ما باشید.
مبانی نظری و پیشینه تحقیق چیست؟
برای اثبات علمی بودن کار پژوهشی خود، باید از افرادی که تحقیقاتی درباره موضوعات مشابه شما داشته اند، کمک بگیرید. فصل دوّم پایان نامه دقیقا به همین مورد اختصاص دارد. به بیان بهتر باید برای تالیف این قسمت از دادههای مربوط به پایان نامه استفاده کنید و مبانی نظری پژوهش را مورد بررسی قرار بدهید. اگر قصد دارید به بهترین شکل این فصل را تالیف کنید، باید از پژوهشهای پیشینی که توسط محققان، در حوزه کاری شما انجام شده اند، کمک بگیرید. اما همانطور که در ابتدای مطلب نیز خدمت شما توضیح دادیم، انجام این کار، خیلی هم ساده نیست! این فصل حجم قابل توجهی دارد. اما جای نگرانی نیست! چرا که در ادامه اصول نوشتن این فصل را به طور کامل زیر ذره بین خواهیم برد.
آموزش نوشتن فصل دوم پایان نامه
برای نوشتن فصل دوّم پایان نامه باید مراحل زیر را طی کنید:
۱ – نوشتن مقدمه
شاید تصور بسیاری از افراد این باشد که مقدمه فقط به فصل دو پایان نامه اختصاص دارد. باید درباره موضوع پایان نامه هدفتان توضیحی مختصر در این قسمت ارائه کنید. همچنین باید محتوای فصل را ارائه کنید. برای نمونه اینکه به چه بخشهایی تقسیم شده و چه مواردی در آن دیده میشوند.
۲ – مبانی تئوری
تمامی نظریههایی که مربوط به حوزه کاری شما هستند باید قید شوند. طوری که روند تکاملی پایان نامه شما مشخص شود. متغیرهای تحقیق باید به طور کامل و با استناد به منابع علمی تشریح شوند. این کار به روشنتر شدن مفاهیم نظری کمک میکند.
۳ – پیشینه پژوهش
تمامی پژوهشهای داخلی و خارجی مربوط به موضوع خود را باید در این قسمت بیاورید. بهتر است که اولویت با پژوهشهای داخلی باشد. طوری که تمامی منابع ایرانی با نظم و دستهبندی از شروع بررسی تحقیقات تا به امروز باید ردیف شوند.
۴ – جمعبندی
همانطور که از نام این قسمت برداشت میشود، باید یک جمعبندی کلی در این قسمت بیاورید. طوری که دادهها و اطلاعات کاملا جمعبندی شوند.
۵ – چهارچوبهای نظری
متغیرهای پژوهش در این قسمت؛ مانند متغیرهای مستقل، کمی و کیفی باید در این قسمت به طور کامل توضیح داده شوند.
۶ – مدل مفهومی
در این قسمت باید مدل ارتباطی نظری را بیاورید. طوری که دید خواننده نسبت به پیشینه پژوهش شفافتر و روشنتر شود.
۷ – خلاصه مطلب
در این قسمت، خلاصه و چکیدهای از تمام مطالب فصل را باید بیاورید. درنهایت میتوان ادعا کرد که با رعایت تمامی این موارد، فصل دوّم پایان نامه شما به شکلی حرفهای تالیف خواهد شد.
فصل دوم پایان نامه چند صفحه باید باشد
مهمتر از تعداد صفحات هریک از فصول پایان نامه، باید به کیفیت آنها توجه کنید. طوری که نه مطلب بیش از اندازه طولانی شود و نه مطلب حالت ناقص پیدا کند. این را بدانید که به طور معمول این قسمت از پایان نامه بین ۵۰ تا ۸۰ صفحه را به خود اختصاص میدهد. فراموش نکنید که انجام این کار زحمت زیادی میطلبد. اما جای نگرانی نیست! چرا که ما در موسسه پایانپژوه با بهترین متخصصان و نخبههای علمی آماده ارائه خدمات انجام پایان نامه ارشد و دکتری؛ بخصوص فصل دوّم آن هستیم. ما برای این کار از افراد متخصص در رشته خود شما استفاده میکنیم.
نمونه فصل دوم پایان نامه ارشد
دیدن نمونههایی از نحوه نگارش فصل دوّم پایان نامه، به نگارش صحیح آن کمک میکند. ما هم در این قسمت قصد داریم مثالی قابل توجه به منظور فهم بیشتر شما عزیزان بزنیم. شاید انجام این فصل زمان بر و پرزحمت باشد. اما درصورتی با اصول آن آشنا باشید و نمونههایی حرفهای را درباره آن ببینید، کاملا مسیر شما روشن خواهد شد.
کدام سایتها برای نگارش فصل دوّم پایان نامه مناسب هستند؟
بهترین سایتهایی که در این مسیر میتوانند به شما کمک کنند، به شرح زیرند:
- گوگل اسکالر: استفاده از این وب سایت فوق العاده ساده بوده و میتوان از آن به عنوان یکی از بهترین سایتهای سرچ علمی یاد کرد. این سایت دارای فیلترهای جستجوی دقیقی بوده که کار را برای سرچ شما راحت میکنند.
- علم نت: از این سایت میتوان به عنوان گوگل اسکالر ایرانی یاد کرد. چرا که هم جامع بوده و انواعی از فیلترها را داراست. در این صورت دسترسی شما به منابع علمی ایرانی تسهیل میشود.
- ایرانداک: امکان ندارد کسی در مسیر تحصیلات تکمیلی قدم گذاشته باشد، اما نام ایرانداک را نشنیده باشد. پایگاه ایرانداک یک پایگاه معتبر علمی بوده که مقالات علمی و بسیار جامعی را دراختیار شما قرار میدهد.
نکات تکمیلی برای انجام فصل دوّم پایان نامه
با توجه به چند نکته ساده میتوانید انجام این فصل از پایان نامه را تسهیل کنید. مهمترین این نکات به شرح زیرند:
- در مسیر جمع آوری مطالب، بادقت اطلاعات جمع آوری شده را فیشنویسی کرده و آرشیو کنید. هریک از نکات یادداشتی ممکن است در قسمتی از مسیر انجام این فصل به شما کمک کنند.
- برای بیان هرچه بهتر اطلاعات، میتوانید از جداول و نمودارها استفاده کنید.
- نظم و توالی تیترها و همچنین منسجم بودن متن توجه کافی داشته باشید. طوری که اشتباه محتوایی، بهم ریختگی و یا شائبهای هنگام خواندن بروز نکند.
- ویرایش درست و فنی مطلب را فراموش نکنید. استفاده درست از علائم نگارشی، عدم وجود غلط املایی و… سایر مواردی هستند که الزاما باید به آنها توجه کافی داشته باشید.
هم اکنون ما در پایان پژوه درخدمت شما هستیم تا به بهترین شکل شما را در مسیر انجام پایان نامه ارشد و دکتری یاری کنیم.
موسسه پایان پژوه آماده انجام پایان نامه ارشد ، انجام پایان نامه دکتری، پروپوزال ارشد و پروپوزال دکتری، انجام مقاله های isi، دانشجویی، پژوهشی و انجام تحلیل آماری می باشد. همچنین در زمینه انجام پایان نامه فنی مهندسی،انجام پایان نامه علوم پزشکی،انجام پایان نامه علوم پایه،انجام پایان نامه علوم انسانی و انجام پایان نامه مدیریت نیز خدمات کاملی را برای شما دانشجویان عزیز ارائه می دهد. کافیست همین الان با ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست را در صفحه اصلی سایت تکمیل نمایید.