چکیده پایان نامه و آموزش نحوه نگارش آن✔️(نکات بسیار مهم)

نوشتن پایان نامه در مقاطع مختلف تحصیلی اصول و روش‌هایی دارد. برخی از اصول پایان نامه به این بستگی دارد که در چه مقطعی هستید و برخی دیگر نیز به دانشگاهی وابسته است که در آن تحصیل می‌کنید. با این وجود چهارچوب و اسلوب پایان نامه معمولاً مشخص است. بخش‌های مختلفی مثل چکیده، مقدمه، فصول مختلف نتیجه گیری و… معمولاً در تمامی پایان نامه‌ها ثابت است. چکیده‌ی پایان نامه از جمله بخش‌هایی است که حتماً باید در پایان نامه وجود داشته باشد. در این مقاله از پایان پژوه قصد داریم به این بخش از پایان نامه بپردازیم. با ما همره باشید.

چکیده چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

چکیده پایان نامه یک خلاصه کوتاه است که مطالب کلی و مهم پایان نامه را در قالب یک پاراگراف یا چند پاراگراف توضیح می‌دهد. هدف اصلی چکیده ارائه دادن مفهوم سریع و خلاصه‌ای از محتوای پایان نامه است تا درک کلی از تحقیقات شما را فراهم کند. به همین دلیل مهم است که نگارش این بخش را با دقت انجام بدهید.

چکیده کوتاه است؛ اما باید در همین بخش کوتاه موضوعات زیادی را بگنجانید. به همین دلیل چکیده اجزای گوناگونی دارد. معمولاً چکیده پایان نامه شامل اجزای زیر است:

۱. موضوع: توضیح مختصری درباره موضوع پایان نامه و دامنه تحقیقاتی آن.

۲. هدف: شرح هدف عمده پایان نامه و سؤالات پژوهشی که مطرح می‌شوند.

۳. روش‌ها: توضیح کوتاه درباره روش‌های استفاده شده در تحقیق، چگونگی جمع‌آوری داده‌ها و روش تجزیه و تحلیل آن‌ها.

۴. نتایج: بیان خلاصه‌ای از نتایج مهم و یافته‌های کلیدی حاصل از تحقیق.

۵. نتیجه‌گیری: بیانی از نتیجه‌گیری‌های اصلی و اهمیت آن‌ها در حوزه موردنظر.

۶. پیامدها و توصیه‌ها: نتیجه‌گیری‌های کاربردی و پیشنهادهایی که بر اساس تحقیقات شما می‌تواند ارائه شود.

چکیده باید به طور خلاصه و مختصر و با استفاده از زبان روان و مفهومی تنظیم شود. معمولاً چکیده پایان نامه بعد از عنوان پایان نامه در پایان نامه قرار می‌گیرد و قبل از فصل‌های دیگر آن قرار داده می‌شود. به دلیل این که این مورد اولین چیزی است که خواننده می‌خواند، نگارش چکیده اهمیتی دو چندان پیدا می‌کند.

نحوه نگارش چکیده چگونه است؟

برای نگارش پایان نامه بهتر است از یک چارچوب خاص پیروی کنید تا دچار مشکل نشوید. نگارش چکیده پایان نامه می‌تواند به صورت زیر انجام شود:

۱. مقدمه: در این قسمت، به طور خلاصه موضوع پایان نامه، هدف اصلی تحقیق و سؤالات اصلی مورد بررسی را معرفی کنید.

۲. روش‌شناسی: توضیح دهید که در راستای دستیابی به هدف‌های تحقیق از چه روش‌ها، متدها و فرایندهایی استفاده کرده‌اید. نیز به صورت خلاصه به مشخصه‌های جامعه نمونه، روش‌های جمع‌آوری داده‌ها و ابزارهای استفاده شده اشاره کنید.

۳. نتایج: خلاصه‌ای از نتایج و یافته‌های کلیدی تحقیق را به صورت جامع ارائه دهید، اما جزئیات را حذف کنید. توجه کنید که نیازی نیست چندان دقیق به این موضوع بپردازید.

۴. نتیجه‌گیری: به طور خلاصه، نتایج تحقیق را بررسی کرده و به سؤالات اصلی تحقیق پاسخ دهید. همچنین، به نتایج مورد انتظار و تأثیرات عمده نتایج اشاره کنید.

۵. پیشنهادات: در این بخش، پیشنهادهای مرتبط با تحقیق و پیشنهاد‌هایی برای تحقیقات آینده را بیان کنید.

۶. کلمات کلیدی: چند کلمه کلیدی را معرفی کنید که تحقیق شما را مشخص کرده و در فهرست کلمات کلیدی استفاده شده در کارهای دیگر قرار خواهد گرفت.

۷. محدودیت‌ها: در صورت وجود، محدودیت‌ها و محدودیت‌هایی که در طول تحقیق تجربه کرده‌اید را مختصراً ذکر کنید.

بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کلمه برای چکیده مناسب است. همچنین، باید در نوشتار چکیده از جملات کوتاه و مختصر استفاده کنید و به ارائه اطلاعات کاربردی و جذاب تمرکز کنید. جا دادن تمامی مسائل در این 250 الی 300 کلمه بسیار مهم است و به هنر نویسندگی و تسلط بالا روی موضوع نیاز دارد. توصیه می‌شود بعد از نوشتن چکیده، آن را به مروری دوباره تحت نظر یک خواننده استاندارد بگذارید تا از صحت، جامعیت و مؤثر بودن آن اطمینان حاصل کنید.

نگارش چکیده پایان نامه با کمک مؤسسه پایان پژوه

نگارش چکیده از اهمیت زیادی برخوردار است. ممکن است شما در نگارش این بخش سؤالاتی داشته باشید و یا نتوانید جملات را آن طور که باید و شاید استفاده کنید. مؤسسه پایان پژوه به شما کمک می‌کند که در نگارش این بخش، به بهترین نحو ممکن عمل کنید. برای استفاده از این امکان تنها کافی است با مؤسسه ی ما تماس بگیرید. ما از بهترین کارشناسان برای تمامی رشته‌های تحصیلی استفاده می‌کنیم و به شما اطمینان می‌دهیم که با بهترین کیفیت، شما را پشتیبانی خواهیم کرد.

جمع بندی نکات مربوط به نگارش چکیده

چکیده از مهم‌ترین بخش‌های یک پایان نامه است. مهم نیست که موضوع پایان نامه شما چیست و یا چه رشته‌ای دارید و یا در چه دانشگاهی درس می‌خوانید، آن چه مهم است این است که بتوانید به بهترین وجه چکیده را بنویسید. نوشتن چکیده کمک می‌کند که یک دید کلی از پایان نامه‌ی خود به خواننده‌های خود بدهید. در این مقاله ما در مورد نکات نگارش چکیده، اهمیت چکیده، اجزای آن و تعداد کلماتی که باید در آن به کار ببریم صحبت کردیم. در انتها خاطر نشان کردیم که مؤسسه پایان پژوه در کمک کردن به شما در دسترس است. امیدواریم نکات این مقاله برای شما مفید بوده باشند و بتوانید با استفاده از آن‌ها یک چکیده‌ی مناسب برای پایان نامه خود بنویسید.

موسسه پایان پژوه آماده انجام پایان نامه ارشد، انجام پایان نامه دکتری، پروپوزال ارشد و پروپوزال دکتری، انجام مقاله isi، دانشجویی، پژوهشی و انجام تحلیل آماری می باشد. همچنین در زمینه انجام پایان نامه فنی مهندسی، انجام پایان نامه علوم پزشکی، انجام پایان نامه علوم پایه، انجام پایان نامه علوم انسانی و انجام پایان نامه مدیریت نیز خدمات کاملی را برای شما دانشجویان عزیز ارائه می دهد. کافیست همین الان با ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست را در صفحه اصلی سایت تکمیل نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا